Rolstoelauto kopenRolstoelauto kopen? Hoe, wat, waar?

Wellicht heeft u al gemerkt dat er vele vragen ontstaan als het gaat om een rolstoelauto kopen. Bent u van plan om op (korte) termijn een rolstoelauto te kopen en bent u opzoek naar essentiële informatie waarin diverse opties en mogelijkheden toegelicht worden?

Lees op deze pagina alles over rolstoelauto’s, de aanpassingsmogelijkheden en aanvullende opties die het gebruiksgemak vergroten.

Over Wellner Mobiliteit

Wij, Wellner Mobiliteit, zijn een vakbekwame dienstverlener met betrekking tot rolstoelauto’s en rolstoelbussen. Als leverancier van rolstoelauto’s vinden wij het enorm belangrijk dat personen met een mobiliteitsbeperking, zich op een veilige en comfortabele manier moeten kunnen verplaatsen met een vervoersmiddel dat volledig aan de persoon aangepast is. Op deze manier proberen wij van Wellner Mobiliteit bij te dragen aan de bewegingsvrijheid.

Rolstoelgebruikers ervaren het zichzelf verplaatsen in de rolstoel vaak al erg vervelend, laat staan het in- en uitstappen met de rolstoel wanneer gebruik gemaakt wordt van het openbaar vervoer. Een rolstoelauto kopen behoort tot één van de oplossingen die bijdragen aan de bewegingsvrijheid en is voor rolstoelgebruikers een welkome uitkomst. Een rolstoelauto biedt namelijk wel de zelfstandigheid waarnaar vele rolstoelgebruikers op zoek zijn.

Wellner Mobiliteit is zich ervan bewust dat een rolstoelauto kopen naast een spannende aankoop ook een grote investering is. Als rolstoelauto-specialist geven wij u graad advies over de soorten rolstoelauto’s.
Ook laten wij u met alle plezier de diversiteit aan opties zien bij ons in de showroom in Zoetermeer.

Rolstoelauto kopen

Als aanbieder van rolstoelauto’s vinden wij dat het van cruciaal belang dat klanten zich op een veilige en betrouwbare manier kunnen verplaatsen. Om deze reden gaat een rolstoelauto kopen bij Wellner Mobiliteit altijd samen met een BOVAG-garantie van 6 maanden!

Waar u ook besluit een rolstoelauto te kopen, let er wel altijd op dat de rolstoelauto het BOVAG-keurmerk bezit. Dit keurmerk staat namelijk garant voor diverse kwaliteitseisen waaraan onder andere rolstoelauto’s moeten voldoen.

Via Wellner Mobiliteit is het aanbod rolstoelauto’s erg divers: Citroën rolstoelauto’s, Fiat rolstoelauto’s, Opel rolstoelauto’s, Peugeot rolstoelauto’s, Mercedes rolstoelauto’s en Renault rolstoelauto’s.

Per rolstoelauto is het mogelijk om beschrijvingen te lezen die betrekking hebben op bijvoorbeeld:

 • Merk van de rolstoelauto;
 • Model en typenummer;
 • Kilometerstanden bij een occasion rolstoelauto;
 • Brandstoftype en bouwjaar van de rolstoelauto;
 • Wegenbelasting.

”Een rolstoelauto kopen bij Wellner Mobiliteit gaat gepaard met een zes maanden BOVAG-garantie op de gehele auto.”

Extra opties die het rijplezier vergroten

Iedere aanstaande gebruiker van een rolstoelauto verschilt in zijn/haar wensen of behoeften weer van de ander. Denk aan extra aanvullende opties: ABS, airbags, airconditioning, boordcomputer, centrale deurvergrendeling, elektrische ramen, elektrisch verstelbare spiegels, parkeersensoren, schuifdeuren, trekhaken, etc.

Laat één van onze medewerkers u informeren over andere aanvullende opties die het rijplezier van rolstoelgebruikers vergroten!

Rolstoelauto aanpassen

Wellner Mobiliteit heeft als rolstoelauto-specialist veel ervaring op het gebied van het uitvoeren van autoaanpassingen om te voorzien in de wensen van rolstoelauto-gebruikers. Wij passen rolstoelauto’s namelijk volledig op maat aan om het gebruiksgemak van de rolstoelgebruiker te vergroten. Denk aan aanpassingen aan de rolstoelauto op het gebied van:

 1. Het monteren van een draaistoel;
 2. Implementeren van een handgas- en remsysteem;
 3. Installeren van een oprijplaat;
 4. Plaatsen van een kofferbaklift of rolstoellift;
 5. Vergrendelingssysteem ten behoeve van een rolstoel.

 

Draaistoel

Rolstoelgebruikers kunnen zich, door middel van een draaistoel, gemakkelijk verplaatsen van de rolstoel naar de rolstoelauto en terug. De draaistoel is flexibel genoeg om door de opening van de autodeur te draaien. Daarnaast wordt de draaistoel zo geïnstalleerd dat iedere rolstoelgebruiker een eigen desgewenste hoogte kan bereiken. Het laatstgenoemde vindt namelijk handmatig plaats! Besluit een rolstoelgebruiker na verloop van tijd een andere rolstoelauto te kopen, dan kan de draaistoel op efficiënte wijze overgeplaatst worden naar de nieuwe vervoersmiddel.

Hand- en remsysteem

Sommige rolstoelgebruikers kunnen geen gebruik maken van de voeten. Wellner Mobiliteit biedt deze personen een effectief systeem om gas te kunnen geven en te kunnen remmen met gebruik van de handen. Dit systeem wordt na plaatsing in de rolstoelauto gekeurd door het RDW.

Oprijplaat

Een oprijplaat maakt het verplaatsen van de rolstoel in de rolstoelauto erg gemakkelijk. De oprijplaten die Wellner Mobiliteit aanbiedt kunnen eenvoudig worden ingeklapt en uitgeklapt.

Kofferbaklift en rolstoellift

Een kofferbaklift zorgt ervoor dat een rolstoel opgetild wordt door het gebruik van haken. De lift wordt net zoals de draaistoel met de hand bedient.

Tevens kunnen met rolstoelliften van Ricon rolstoelen op een makkelijk manier omhoog gebracht worden.

De liften worden geleverd met 1 jaar garantie. Na het eerste jaar wordt de lift kosteloos gecontroleerd door Wellner Mobiliteit waarna een rapport met de keuringen ontvangen kan worden.

Rolstoelvergrendeling

Tijdens de rit in de rolstoelauto dient de rolstoel niet beschadigd te raken. Hiervoor biedt een rolstoelvergrendeling een goede uitkomst, daar door middel van dit systeem de rolstoel niet heen en weer beweegt.

”Wij passen rolstoelauto’s volledig op maat aan om het gebruiksgemak van de rolstoelgebruiker te vergroten.”

10 Wellner zekerheden

Wellner Mobiliteit geeft haar klanten graag 10 zekerheden:

 • Aantrekkelijke korting op onderhoud
 • De rolstoelauto is direct rijklaar
 • Een gratis thuispassing
 • Een volle tank brandstof
 • Gratis leenauto bij schade
 • Gratis LPK-keuring (laadkleppen periodieke keuring)
 • Inclusief grote onderhoudsbeurt
 • Mogelijkheid tot financiering
 • Mogelijkheid tot inruilen
 • Zes maanden BOVAG-garantie

”Wij, Wellner Mobiliteit, begrijpen dat een rolstoelauto kopen een grote en sommige gevallen een noodzakelijke aankoop is. Met oog op deze twee punten adviseren wij u graag aan huis!”

Een gratis thuispassing

Zoals u lezen kunt, is een aangepaste rolstoelbus of rolstoelauto kopen niet een beslissing wat binnen enkele uren gemaakt kan worden, gezien de diversiteit aan modellen, merken, opties en aanvullende mogelijkheden. Voor rolstoelgebruikers die geïnteresseerd zijn om een rolstoelauto te kopen, maar niet in de gelegenheid zijn om verschillende showrooms te bezoeken, heeft Wellner Mobiliteit een aangename oplossing: Gratis thuispassing.

Wellner Mobiliteit komt graag bij u thuis met de gewenste rolstoelauto, zodat u deze thuis op uw gemak kunt bekijken. Onze ervaren rolstoelauto-medewerker vertelt u hierbij graag welke voordelen de rolstoelauto biedt, demonstreert de verschillende mogelijkheden en denkt graag met u mee!

De gratis thuispassing van Wellner Mobiliteit vindt plaats in heel Nederland en is geheel kosteloos voor u!

Contact opnemen met Wellner Mobiliteit

Wij vinden het belangrijk om te kunnen bijdragen aan de vrijheid en mobiliteit van rolstoelgebruikers. Een rolstoelauto kopen via Wellner Mobiliteit gaat, zoals op deze pagina te lezen is, gepaard met verschillende voordelen.

Als rolstoelauto specialist beantwoorden wij graag al uw vragen met betrekking tot rolstoelauto’s of rolstoelbussen. Heeft u inmiddels al een interessante rolstoelauto gezien op onze pagina waarop het aanbod rolstoelauto’s zijn opgesomd? Of heeft u een andere vraag/opmerking?

Maak gebruik van ons contactformulier. Wij beantwoorden uw vraag uiteraard zo spoedig mogelijk. Ook kunt u bellen naar telefoonnummer 079-203 31 13 voor het maken van een afspraak voor een bezoek aan onze moderne showroom of voor een gratis thuispassing!

Contact opnemen

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem gemakkelijk contact op met Wellner Mobiliteit via onderstaand contactformulier.


Uw Naam (verplicht):

Uw E-mailadres (verplicht):

Uw Telefoonnummer

Uw Bericht (verplicht):